Rotterdam: 010 - 4149091 IJsselstein: 030 - 6872772

Voet en enkel spreekuur

Iedere woensdag is er een voet- en enkelspreekuur in het IJsselland Ziekenhuis. Het spreekuur is speciaal voor mensen met pijnklachten aan de voet of aan de enkel.

Velen weten meer dan één

Het voet- en enkelspreekuur is een combinatiespreekuur van de orthopedisch chirurg en de orthopedisch schoentechnicus. In het IJsselland zijn twee orthopedisch chirurgen gespecialiseerd in problemen aan de voet en enkel. Samen met de collega’s van Ton Jansen Orthopedische Schoentechnieken wordt gekeken naar de oorzaak van uw klachten. Voor het spreekuur wordt eerst een röntgenfoto gemaakt. Soms is verder onderzoek nodig. Daar wordt dan een andere afspraak voor gemaakt.

Door de bundeling van hun expertise kunnen de arts en de schoentechnicus een optimaal behandelplan voor u opstellen. Soms is dat een conservatieve behandeling en soms is een operatie de beste oplossing.

‘Conservatieve’ behandeling

Als een inlegzool, een schoenaanpassing of een orthopedische schoen nodig is kan dat op hetzelfde moment door de schoentechnicus worden aangemeten. Dit zorgt ervoor dat het product sneller klaar is en dat u minder vaak naar het ziekenhuis hoeft te komen.
Ook wanneer een gips- of een spalkbehandeling nodig is, kan dit direct op de gipskamer worden aangelegd.

Sommige aandoeningen kunnen met fysiotherapie worden behandeld. In dat geval verwijzen we u door naar een gespecialiseerd fysiotherapeut of een manueel therapeut.

Operatieve behandeling

Wanneer de klachten niet of onvoldoende verbeteren met conservatieve maatregelen kan voor een operatieve behandeling worden gekozen.

Er zijn meerdere operatieve behandeling mogelijk bij voet- en enkel problemen. Het hangt af van de ernst van de klachten en de afwijkingen welke operatie het meest geschikt is. Samen met de orthopedisch chirurg maakt u die keuze. Orthopedisch chirurgen B. Boetes en D. Doyer hebben ruime ervaring in de meest voorkomende voet- en enkeloperaties.

Afspraak maken

Het spreekuur vindt iedere woensdagochtend plaats, en eenmaal in de twee weken op woensdagmiddag. Na verwijzing door de huisarts kunt u een afspraak maken via de polikliniek orthopedie.