Rotterdam: 010 - 4149091 IJsselstein: 030 - 6872772

Steunzolen

Steunzolen zijn hulpmiddelen die individueel voor uw voeten worden gemaakt.

Ze zijn er in diverse uitvoeringen, altijd afhankelijk van uw klachten: soms correctief (correctie van voetstand) en soms ondersteunend (het tegengaan van het doorzakken van de voet).

Aanmeten van steunzolen

U maakt met ons een afspraak voor een intake. Tijdens de intake nemen we alle gegevens met u door: u vertelt ons alles over uw voetklachten en uw wensen. Daarna doen we het voetonderzoek en maken we een 2D afdruk.

Vergoedingen

De kosten van de steunzolen zijn €190,00. Kinderen t/m 15 jaar betalen € 160,00.
U betaalt de steunzolen bij aflevering (contant of pin). Daarna kunt u de rekening zelf indienen bij uw
zorgverzekeraar.

Steunzolen vallen niet onder de basisverzekering, maar worden vergoed uit de aanvullende verzekering. De hoogte van de vergoeding verschilt per zorgverzekeraar en per aanvullende verzekering.

Schoenen

Wanneer u besloten heeft en/of geadviseerd wordt om steunzolen te gaan dragen, wacht dan met de aanschaf van nieuwe schoenen totdat u uw steunzolen heeft. Neem uw steunzolen mee naar de winkel en pas de schoenen altijd eerst met steunzolen. Een steunzool past namelijk niet altijd in iedere schoen.

Waar moet u op letten?

  • Schoenen met een vetersluiting hebben over het algemeen een betere pasvorm. Ze geven een vastere omsluiting van uw voet, met name op de wreef en aan de zijkant van uw voet.
  • Een schoen met een brede en niet te hoge hak geeft de meeste steun.
  • Het is belangrijk dat uw schoenen een goede hielversteviging hebben (contrefort).
  • Wanneer er een los confectievoetbed of steuntje in de schoen zit, dan moet dit uit de schoen verwijderd worden. Zo ontstaat er ruimte voor de steunzool. Let er
    daarom ook op of de schoen voldoende diep is. Dit kunt u controleren door de schoen met de steunzool te passen.
  • De schoen moet een goede gelengsteun hebben, zodat hij tussen zool en hak niet doorzakt.
  • Zorg ervoor dat u genoeg teenruimte hebt. De schoen moet ongeveer 1 cm langer zijn dan de langste teen. Koop uw schoenen echter nooit te groot.
  • Bij kromstaande tenen of een hallux valgus (knobbel) moet er op gelet worden dat er geen dikke naden of sierstiksels op de gevoelige plekken drukken.

Vragen? Stel uw vraag online!