Rotterdam: 010 - 4149091 IJsselstein: 030 - 6872772

Vergoedingen

Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars, daarnaast zijn wij lid van NVOS/Orthobanda en zijn wij SEMH gecertificeerd.

Orthopedische modellen / semi-orthopedische modellen

De meeste schoenvoorzieningen worden vergoed door de zorgverzekeraar indien u voor het eerste paar een verwijzing heeft van uw behandeld specialist. Wij vragen de schoenen voor u aan bij de zorgverzekeraar.

Voor (semi-)orthopedisch schoeisel betaalt u een eigen bijdrage. Deze bijdrage is wettelijk en wij hebben zelf dus geen invloed op de hoogte van het bedrag. In 2024 is de eigen bijdrage € 130,00. Sommige zorgverzekeraars innen deze eigen bijdrage rechtstreeks bij hun verzekerden. In dat geval hoeft u bij ons niets af te rekenen, maar krijgt u een rekening van uw zorgverzekeraar. Dit geldt voor zorgverzekeraars die zijn aangesloten bij Caresq, CZ/Nationale Nederlanden/Ohra, VGZ en Zilveren Kruis. Als u elders een zorgverzekering heeft betaalt u de eigen bijdrage bij ons tijdens het afleveren van uw schoenen.

Naast de eigen bijdrage is ook het eigen risico van toepassing op de schoenen. Dit is een bedrag wat u aan de zorgverzekeraar betaalt voor alle gemaakte ziektekosten, met uitzondering van o.a. huisartsenbezoek. Het eigen risico bedraagt in 2024 € 385,00

Eigen bijdrage en eigen risico staan los van elkaar.

OVAC (orthopedische voorzieningen aan confectieschoenen)

Voor OVAC heeft u voor het 1e paar een verwijzing van de behandelend arts nodig. Dit kan ook de huisarts zijn.

Voor OVAC betaalt u geen eigen bijdrage. Omdat het uit de basisverzekering wordt vergoed kan het zo zijn dat u een rekening van de zorgverzekeraar krijgt voor het eigen risico.

Steunzolen

Steunzolen kosten € 190,00 en worden vergoed uit uw aanvullende verzekering. Voor kinderen t/m 15 jaar zijn de kosten voor een paar steunzolen € 160,00.

Deze kosten hebben geen invloed op uw eigen risico.
De vergoeding verschilt per zorgverzekeraar en per aanvullend pakket.