Rotterdam: 010 - 4149091 IJsselstein: 030 - 6872772

Orthopedisch schoeisel

Als voetproblemen niet op te lossen zijn met steunzolen of aanpassingen aan de schoen, bieden orthopedische schoenen vaak uitkomst.

Deze schoenen worden op maat gemaakt. We vinden het belangrijk een schoen te maken die u in alle opzichten goed past. Dan denken we niet alleen aan het fysieke comfort, maar ook aan de kwaliteit van het gebruikte materiaal en aan de gewenste uitstraling. De misverstanden over orthopedisch schoeisel zijn nog talrijk. Wij doorbreken deze gedachte graag met een uitgebreide collectie modellen die verkrijgbaar zijn in vele leersoorten en kleuren. Voor ieder wat wils. Wij willen namelijk dat u meer dan tevreden de deur weer uitloopt.

Wat is de procedure?

 • U heeft een voetprobleem. Van uw specialist ontvangt u een verwijzing waarin het benodigde hulpmiddel en de medische indicatie vermeld staan.
 • Daarna maakt u een afspraak met ons. Tijdens de eerste afspraak bespreken we uitgebreid de aard van uw voetprobleem. Na de diagnose volgt een specifiek behandelplan. Ten slotte nemen we uw voetmaten op en we maken de voetafdrukken. Dit doen we door middel van een 2D scan en een gipsmodel.
 • Meestal kunnen we direct starten met het vervaardigen van uw leesten en passchoenen. Ondertussen verzorgen wij de aanvraag bij uw zorgverzekeraar.
 • Bij de vervolgafspraak past u uw plastic passchoenen.
  Deze passchoen is gemaakt over de individuele leest die wij hebben gemaakt van uw voetafdrukken. Deze leest dient als basis voor het maken van de definitieve schoenen. De noodzakelijke correcties registreren wij nauwkeurig. Daarna zoeken we samen het gewenste model én de juiste kleur uit.
 • Nu begint het productieproces van uw schoenen. De noodzakelijke correcties die tijdens het passen zijn genoteerd worden uitgevoerd. Hierna worden de schachten en onderwerken gemaakt. Ten slotte zetten we de puntjes op de i met een nette afwerking.
 • Tijdens de levering controleren we nogmaals de pasvorm én de functionaliteit van uw schoenen. Ook instrueren we u over het inlopen en het dragen van de schoenen. Zo weten we zeker dat u tevreden naar buiten loopt.
 • Ten slotte volgt een controle-afspraak. Tijdens deze afspraak evalueren we uw ervaringen. Bovendien bekijken we of er aanpassingen noodzakelijk zijn.
  Indien u tevreden bent over de schoenen kan er een wisselpaar schoenen worden uitgezocht.

Gebruiksduur

Modellen

Vergoedingen

Vragen? Stel uw vraag online!