Rotterdam: 010 - 4149091 | IJsselstein: 030 - 6872772

Orthopedie

Orthopedisch schoeisel.

Deze schoenen worden helemaal op maat gemaakt. Tijdens de eerste afspraak wordt er een gipsafdruk en een blauwdruk van de voeten gemaakt. Naar aanleiding hiervan worden er leesten gemaakt. Na enkele weken wordt de plastic passchoen gepast. Na het passen worden de schachten en de onderwerken gemaakt. De kleur en het model van de schoenen kiest de cliënt zelf uit samen met de orthopedisch schoenmaker. Er zijn vele opties mogelijk.

Semi-orthopedisch schoeisel

Dit zijn speciale schoenen die in de fabriek gemaakt worden en daarna bij de orthopedisch schoenmaker worden aangepast. Men heeft hierbij keuze uit verschillende modellen. Zodra de schoenen bij ons binnen zijn worden ze gepast met steunzolen. Als de schoenen goed zitten en er verder geen aanpassingen hoeven te gebeuren kunnen de schoenen worden afgeleverd. Indien de schoenen nog aangepast moeten worden, duurt het nog enkele weken voordat de schoenen afgeleverd kunnen worden.

De levertijd van semi-orthopedische schoenen is dus afhankelijk van:

  • De levertijd van de fabrikant
  • De aanpassingen aan de schoen

We streven naar een levertijd van 4 weken.

Bel voor informatie

Of voor een afspraak naar:

 

Rotterdam: 010 - 4149091

IJsselstein: 030 - 6872772

 

Bekijk ook:

Steunzolen

Deze worden meestal aangemeten door middel van een blauwdruk of er wordt een gipsafdruk gemaakt. Het vervaardigen van de steunzolen duurt ongeveer 2 weken.

De kosten van de steunzolen zijn €155,00. Kinderen t/m 15 jaar betalen € 125,00.
U betaalt de steunzolen bij aflevering (contant op pin). Daarna kunt u de rekening zelf indienen bij uw
zorgverzekeraar.

Steunzolen worden niet vergoed uit de basisverzekering maar uit uw aanvullende verzekering.
De hoogte van de vergoeding is dus ook afhankelijk van uw verzekeringspakket.

Aanpassingen aan confectieschoenen (OVAC)

Bestaande schoenen kunnen worden aangepast dmv bijvoorbeeld  een afwikkelvoorziening, een zoolverstijving, aangepaste hakken, etc. Tijdens de afspraak is het het beste dat de cliënt verschillende paren schoenen bij zich heeft, zodat er gekeken kan worden welke schoenen het meest geschikt zijn voor de aanpassing.

Voorlopig orthopedisch schoeisel  (VLOS)

Dit zijn schoenen van een zacht materiaal welke gemaakt worden bij huiddefecten en/of amputaties aan de voet. Voorlopig orthopedische schoenen worden volledig individueel vervaardigd en worden altijd snel geleverd.

Confectieverbandschoenen

Deze zachte, tijdelijke schoenen worden ook geleverd bij huiddefecten en/of amputaties. Confectieverbandschoenen worden niet individueel vervaardigd. Deze schoenen kunnen meestal uit voorraad worden geleverd.

Maatpantoffels

Maatpantoffels zorgen voor een optimaal draagcomfort. Ze bieden het comfortabele gevoel van een gewone pantoffel, maar ze geven ook ondersteuning aan uw voeten. De pantoffels worden gemaakt van stof. U kunt zelf een kleur uitzoeken. Maatpantoffels worden altijd geleverd in combinatie met een herhalingspaar orthopedische schoenen. Tijdens uw afspraak kunt u informeren naar uw mogelijkheden en de prijzen.

Contactgegevens

Hoofdvestiging:

Ton Jansen Orthopedische Schoentechnieken B.V.

Burgemeester van Walsumweg 522

3011 MZ Rotterdam

KvK: 24177082

Tel. 010 – 4149091

e-mail: info@t-jansen.nl

Openingstijden:

Maandag t/m donderdag:  08.30- 12.30 en 13.00 tot 17.00

Vrijdag:  08.30-12.30 en 13.30-15.30

Wij beantwoorden graag uw vragen

Ton Jansen

Burgemeester van Walsumweg 522

3011 VR Rotterdam

Nederland

Plan uw route